Geen verwijsbrief nodig
3 Locaties in Purmerend
Contracten met alle zorgverzekeraars
Klanten geven ons een 9.2

Schouderklachten

Het schoudergewricht is een zeer bewegelijk onderdeel van het lichaam. Schouderklachten zijn dan ook erg vervelend. Schouderklachten kunnen erg variëren in omvang en door de complexiteit van het schoudergewricht kunnen de klachten veel oorzaken hebben. Omdat schouderklachten naast lokale pijn ook elders pijnklachten en beperkingen kunnen veroorzaken, wil je er zo snel mogelijk vanaf. Onze fysiotherapeut helpt je daar graag bij.

Behandeling van schouderklachten bij Fysiodynamics purmerend

Veel voorkomende schouderklachten

Schouderklachten kunnen door de complexiteit van het schoudergewricht erg variëren in omvang. Toch zijn er een aantal veelvoorkomende klachten te noemen:
• Pijn en stijfheid in de spieren van onderarmen, polsen en/of handen
• Eventueel uitstralende pijn in de arm, nek en schouder
• Tintelingen in de handen en/of vingers
• Moe gevoel in de armen

Meer algemene informatie leest u op de website van Thuisarts.nl.

Fysiotherapie bij schouderklachten

Schouderklachten kunnen allerlei mogelijke oorzaken hebben. Bijvoorbeeld door irritatie van de spieren en pezen, fysieke belasting (onnatuurlijke bewegingen, verkeerde houding of een harde klap) of psychische belasting (stress). Niet altijd is de exacte oorzaak direct aanwijsbaar. Vaak ligt de oorzaak van schouderklachten bij een combinatie van verschillende factoren. De schouder fysiotherapeut bij FysioDynamics helpt je zo snel mogelijk van deze klachten af. Zo kun je de dagelijkse bezigheden ongehinderd voortzetten, zonder pijn of stijfheid.

De schouderfysiotherapeut

Schouder fysiotherapeut Tyas Visser is de schouderspecialist van onze fysiotherapiepraktijk FysioDynamics. Naast fysiotherapeut is hij ook bekwaam als manueel therapeut. Hierdoor bekijkt hij het schoudergewricht op een bredere manier. Een goede diagnose is noodzakelijk om je van jouw klachten af te helpen. Door middel van een speciaal, wetenschappelijk onderbouwd protocol, wordt jouw klacht gediagnosticeerd. Vervolgens wordt er een plan opgezet om je klacht zo snel mogelijk te verhelpen. Hiervoor kunnen de nieuwste manipulaties, mobilisaties, tape of oefentherapie gebruikt worden.